Αλλαγή κλειδιών

Αλλαγή κλειδιών

Έχετε μετακομίσει σε νέο σπίτι; Θέλετε να αλλάξετε τα κλειδιά της πόρτας διότι ανακαλύψατε πως κάποιο από τα κλειδιά σας δεν είναι στην κατοχή σας; Πολύ καλά έχετε σκεφτεί θα πρέπει άμεσα να κα΄νετε αλλαγή κλειδιών για να είστε σίγουροι πως κανείς άλλος δεν έχει κλειδί για την δική σας πόρτα.

Καλέστε μας στο 2102626416 και 6984944444 ένας τεχνικός μας θα σας βοηθήσει άμεσα και θα σας δώσει ότι πληροφορίες χρειάζεστε. Αναλαμβάνουμε την αλλαγή κλειδιών σε όλες τις πόρτες και τύπους κλειδαριών.

Θα σας δώσω παρακάτω μερικές πληροφορίες για το πως αλλάζουν τα κλειδιά σύμφωνα με την πόρτα ή την κλειδαριά που έχει η πόρτα. Σίγουρα υπάρχουν πόρτες η οποίες η αλλαγή των κλειδιών γίνετε σχετικά εύκολα αλλά υπάρχουν και κάποιες πόρτες και κλειδαριές που δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα για να γίνει αλλαγή των κλειδιών. Φυσικά σε όλες τις πόρτες μπορεί να γίνει αλλαγή κλειδιών απλά σε κάποιες είναι μία πολύ απλή υπόθεση και σε άλλες πόρτες γίνετε λίγο πιο περίπλοκο να το πω έτσι. Πάμε να δούμε ανάλογα με την πόρτα που έχετε πως γίνετε αλλαγή κλειδιών. Αν φυσικά δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και άμεσα θα σας δώσουμε ότι πληροφορία χρειάζεστε.

Αλλαγή κλειδιών σε πόρτα ξύλινη ή σε πόρτα αλουμινίου

Αν έχετε πόρτα αλουμινίου η ξύλινη η αλλαγή του κυλίνδρου είναι μία απλή σχετικά διαδικασία, αλλάζοντας των κύλινδρο αλλάζουν τα κλειδιά είναι μία διαδικασία απλή, επιλέγετε τι κύλινδρο θέλετε δηλαδή την ποιότητα και το επίπεδο ασφάλειας. Η ξύλινη πόρτα η κλασική (αν είναι με κλειδαριά κυλίνδρου ισχύει και ότι αναφέραμε για την πόρτα αλουμινίου.

Η διαφορά ανάμεσα σε μία πόρτα ξύλινη και σε μία πόρτα αλουμινίου είναι ότι η ξύλινη πόρτα έχει συγκεκριμένη διάσταση κυλίνδρου σε αντίθεση με την αλουμινίου που εκεί υπάρχουν διάφορες διαστάσεις κυλίνδρου που καθορίζετε από την σειρά του αλουμινίου.

Υπάρχουν στις ξύλινες πόρτες οι περιπτώσεις που η κλειδαριά δεν είναι κυλίνδρου, για παράδειγμα αν είναι με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου που σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μία κλειδαριά με κύλινδρο οπότε στην περίπτωση αυτήν για να αλλάξουν τα κλειδιά θα πρέπει να γίνει αλλαγή ολόκληρης της κλειδαριάς.

Αλλαγή κλειδιών σε σιδερένια πόρτα ή καγκελόπορτα αυλής

Πάμε να δούμε πως γίνεται η αλλαγή κλειδιών σε μία πόρτα σιδερένια η αυλόπορτας. Έχουμε δύο περιπτώσεις, αν η πόρτα σας από την μέσα μεριά ανοίγει με χερούλι τότε είναι μία κλειδαριά κυλίνδρου όπου υσχύι ότι αναφέραμε παραπάνω για πόρτες ξύλινες ή αλουμινίου. Η αλλαγή των κλειδιών γίνετε με την απλή μέθοδο αλλαγής κυλίνδρου. Αλλάζοντας μόνο των κύλινδρο αλλάζουν τα κλειδιά.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που η πόρτα ανοίγει από μέσα με συρτάκι. Στην περίπτωση που ανοίγει από μέσα με συρτάκι δεν είναι μία κλειδαριά κυλίνδρου. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι για να γίνει αλλαγή κλειδιών θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση ολόκληρης της κλειδαριάς για να γίνει αλλαγή κλειδιών. Οπότε η βασική πληροφορία αν έχετε μία πόρτα σιδερένια είναι με πιο τρόπο ανοίγει από την μέσα πλευρά, αν δηλαδή ανοίγετε με χερούλι έχουμε μία κλειδαριά κυλίνδρου, αν όμως ανοίγει με συρτάκι θα πρέπει να γίνει αλλαγή ολόκληρης της κλειδαριάς.

Αλλαγή κλειδιών σε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας

Έχετε πόρτα ασφαλείας και θέλετε να αλλάξετε τα κλειδιά. Πάμε να δούμε πως γίνετε η αλλαγή των κλειδιών. Έχουμε και εδώ δύο περιπτώσεις, η μία περίπτωση είναι αν η κλειδαριά σας είναι με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου ή αν είναι με κλειδαριά νέου τύπου με κλειδί μικρό (κλειδί με αποτυπώσεως). Στην περίπτωση που έχουμε κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου τα πράγματα ίσως και να μην είναι και πολύ απλά. Σε κάποιες περιπτώσεις αλλάζει κλειδιά με ένα ειδικό κιτ σε άλλες περιπτώσεις όμως θα πρέπει να γίνει αλλαγή ολόκληρης της κλειδαριάς.

Ας δούμε αρχικά την περίπτωση που έχετε κλειδαριά με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου που είναι σχετικά και η πιο περίπλοκη διαδικασία αλλαγής κλειδιών σε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας. Αν η πόρτα σας είναι με τις ακόλουθες μάρκες που θα αναφέρω παρακάτω υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής των κλειδιών. Οι μάρκες των κλειδαριών που επιτρέπουν αλλαγή κλειδιών είναι : Cisa, potent vario 7000, atra και κάποια μοντέλα Mottura, σε αυτές τις κλειδαριές με ένα ιδικό κιτ αντίστοιχο για την κάθε μάρκα αλλάζεο το κλειδί. Υπαρχουν και οι περιπτώσεις που δεν υπάρχνουν πλέον στο εμπόριο κιτ διότι καταργούνται λόγο χρονολογίας των κλειδαριών αυτών.

Αν η κλειδαριάς σας δεν έχει χρεισιμοποιειεθεί και τόσο και είναι κάτω τις 10ετίας τότε προχωράτε σε αλλαγή των κλειδιών. Αν όμως είναι μία κλειδαριά είναι αρκετά δουλεμένει η άνω τις 10ετίας τότε η αλλαγή των κλειδιών είναι μία διαδικασία την οποία θα πρέπει να σκεφτείτε διότι η κλειδαριά πλησιάζει στο τέλος της.

Οπότε αν θέλετε να αλλάξετε κλειδιά σε μία κλειδαριά θωρακισμένης πόρτας θα πρέπει να το σκεφτείτε όλο λόγος είναι ότι η κλειδαριά σύντομα θα χαλάσει το πιθανότερο λόγο χρόνων και θα έχετε δώσει κάποια χρήματα τα οποία θα πάνε χαμένα.

Η καλύτερη λύση σε παλιά κλειδαριά με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου που θέλετε να αλλάξετε τα κλειδιά είναι να αλλάξετε ολόκληρη την κλειδαριά και να πάτε σε νέου τύπου με μικρό κλειδί και σύστημα defender έτσι με αυτόν τον τρόπο θα αλλαχτουν τα κλειδιά και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσετε και την ασφάλεια της πόρτα σας.

Στην περίπτωση που η θωρακισμένη πόρτα σας είναι με κλειδαριά νέου τύπου με μικρό κλειδί τότε η αλλαγή του κλειδιού είναι μία διαδικασία πολύ πιο απλή. Οι νέες κλειδαριές είναι κλειδαριές κυλίνδρου, οπότε αλλάζοντας κύλινδρο αλλάζουν και τα κλειδιά της πόρτα σας.

Κλειδαράς Αφοί Λάσδα

Αναλαμβάνουμε την αλλαγή και αντικατάσταση κλειδιών σε όλες τις πόρτες. Κλειδαράς Αφοί Λάσδα κοντά σας από το 1979

Αλλαγή κλειδαριών