Υπάρχουν απαραβίαστες κλειδαριές;

Υπάρχουν απαραβίαστες κλειδαριές;

Ένα ερώτημα που για πολλούς είναι αρκετά σημαντικό, σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δούμε τι σημαίνει απαραβίαστη κλειδαριά, ποια κριτήρια κάνουν μία κλειδαριά απαραβίαστη. Φυσικά και υπάρχουν απαραβίαστες κλειδαριές όσο και αυτό αν ακούγετε για κάποιους μύθος. Συχνά ακούμε ανθρώπους να λένε ότι όλα παραβιάζονται, όλα τα ανοίγουν οι κλέφτες, τίποτα δεν υπάρχει που δεν το ανοίγουν.

Αυτό όμως είναι η έλλειψη γνώσεις και τίποτα άλλο. Μην επηρεάζεστε, αν φροντίσετε την ασφάλεια σας εννοείτε πως δεν θα σας παραβιάσουν το χώρο σας. Βέβαια όλα εξαρτώνται από την επιλογή που κάνετε στις κλειδαριές και η βάση που δίνετε για την ασφάλεια σας.

Τις περισσότερες φορές όλοι δίνουν βάση στην ασφάλεια τους αφού πρώτα συμβεί το κακό. Ερχόμαστε πολλές φορές στην δύσκολη θέση να πάμε να αλλάζουμε κλειδαριές και να ασφαλίζουμε ένα σπίτι μετά την διάρρηξη.

Πιστέψτε μας δεν μας αρέσει καθόλου αυτό. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να αφήνουμε απ έξω τους διαρρήκτες και όχι να μας καλείτε απεγνωσμένα να σας αλλάξουμε την κλειδαριά γιατί τελικά σας μπήκανε. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τέτοιες, τις βιώνουμε καθημερινά στην δουλεία μας. Μην περιμένετε να πέσετε θύμα κλοπής και μετά να αλλάζετε τις κλειδαριές σας. Πραγματικά μην επηρεάζεσαι από αυτούς που λένε όλα ανοίγουν. Μην το κάνετε αυτό, συμβουλευτείτε ειδικούς για την ασφάλεια σας και όχι ανειδίκευτους να το πω έτσι απλά.

Φυσικά και μπορείτε να νιώσετε ασφαλείς, παρακάτω θα εξηγήσουμε και θα δούμε αναλυτικά τα πάντα για την ασφάλεια σας. Θέλω να τονίσω πως αυτό το άρθρο όπως και όλα τα ενημερωτικά άρθρα του site μας γράφονται από τεχνίτη κλειδαρά με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Αυτό σημαίνει πως έχουμε την γνώση σε πόσο χρόνο μπορεί να ανοίξει μία κλειδαριά με διάρρηξη. Γιατί το τονίζω αυτό; Γιατί εκεί βασίζετε η ασφάλεια, στο χρόνο που θέλει μία κλειδαριά για την διαρρήξει ένας επιτήδειος. Εκεί είναι και με το μεγάλο μυστικό να το πω έτσι, είναι ο τρόπος που εννοείτε και καταφέρνουμε να αφήσουμε ένα διαρρήκτη άπραγο να κοιτάει την πόρτα σας χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.

Το δικό μας στοίχημα είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΆΣΕΙ ΤΟ ΧΏΡΟ ΣΑΣ. Η Δική σας υποχρέωση είναι να φροντίσετε για την ασφάλεια σας. Μπορείτε να μας συμβουλευτείτε ή να συμβουλευτείτε τον κλειδαρά που εσείς εμπιστεύεστε. Μην επιτρέψετε όμως σε καμία περίπτωση να σας παραβιάσουν την πόρτα σας. Είναι κρίμα να μπορείτε να τους αφήσετε έξω αλλά τελικά να τους αφήσετε να μπούνε γιατί δεν πιστέψατε στην ασφάλεια.

Υπάρχουν απαραβίαστε κλειδαριές;

Πάμε τώρα να δώσουμε απαντήσει για το αρχικό μας ερώτημα. Ναι ξεκάθαρα ΝΑΙ υπάρχουν κλειδαριές που είναι απαραβίαστες. Τώρα θα πω την σκέψη τον περισσότερον ανθρώπων, σίγουρα μπορεί και εσύ που έχεις βρεθεί να διαβάζεις αυτό εδώ το άρθρο να έχεις κάνει την ίδια σκέψη ¨ΟΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ…… ¨ΟΤΙ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ….. ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ….. “Άπιστε Θωμά” θα πω χαριτολογώντας εγώ τώρα, όχι δεν είναι έτσι, ναι θα συμφωνήσω ΌΤΙ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ….. Η ασφάλεια όμως δεν βασίζετε εκεί, το μυστικό στην ασφάλεια είναι ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ!!!!!! Πιστεύετε ότι είναι το ίδιο να έχεις στην πόρτα σου μία κλειδαριά που για να παραβιαστεί θέλει ένα λεπτό χωρίς θόρυβο και η διπλανή πόρτα να έχει μία κλειδαριά που για να παραβιαστεί θέλει μισή ώρα το λιγότερο και να έχει μέταλλα ισχυρά που για να κοπούν να πρέπει να δουλέψει ο διαρρήκτης δράπανο και τροχό; Εργαλεία που κάνουν πάρα πολύ θόρυβο και θέλουν ρεύμα να λειτουργήσουν. Απαντήστε τώρα μόνοι σας!!!!!! Σε ποια πόρτα θα πάει ο κλέφτης;

Η ασφάλεια λοιπόν ξεκάθαρα βασίζετε στον χρόνο, στα μέταλλα και την αντοχή τους. Δεν λέω δεν ανοίγει, άλλωστε ποιος θα έβαζε στην πόρτα του μία κλειδαριά που δεν θα άνοιγε ποτέ; Ο σκοπός είναι να έχουμε δυνατά μέταλλα που θέλουν χρόνο, θόρυβο και εξοπλισμό για να ανοίξουν!!!!!!! Ειδικά στα διαμερίσματα που υπάρχει κόσμος είναι πολύ εύκολο να αφήσεις τον διαρρήκτη έξω με κλειδαριές όχι και τόσο ακριβές, αν μιλάμε για ένα σπίτι απομονωμένο μόνο του κάπου εκεί για να αφήσουμε τον κλέφτη έξω θα πρέπει να πληρώσετε ακριβές κλειδαριές που σίγουρα θα μπουν σε μία πόρτα εξίσου ασφαλείας. Το σίγουρο είναι ότι εμείς αλλά και αξιόλογη συνάδελφοι κλειδαράδες θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε κλειδαριές που ο διαρρήκτης θα μείνει έξω από την πόρτα σας. Παρακάτω θα δούμε σημαντικά κριτήρια για να αποφύγετε την διάρρηξη στο χώρο σας.

Τα σημαντικά κριτήρια για την αποφυγή της διάρρηξης

Κλειδαριές ασφαλείας υπάρχουν πολλές πάρα πολλές στο εμπόριο. Όμως σίγουρα και εκεί οι παγίδες είναι πολλές. Τα εργοστάσια κατασκευής και μελέτης κλειδαριών ξεφυτρώνουν θα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια. Σκεφτείτε ότι η κλειδαριά σε γενικές γραμμές είναι κάτι βασικό γύρω μας όπου και αν κοιτάξετε γύρω σας έχει κλειδαριά δηλαδή πέρα από τη πόρτα σας κλειδαριές υπάρχουν σε : ντουλάπια, κουμπαράδες, στο αυτοκίνητο σας, έξω στο δρόμο σε κολόνες, καφάο του ΟΤΕ και άλλα πολλά που αν τα γράψω δεν θα τελειώσω μέχρι αύριο. Φαίνεται πως φλυαρώ τώρα και ότι σας κουράζω, αλλά σκεφτείτε σε τι τεράστια αγορά ανήκει το θέμα κλειδαριά!! Αυτό όλο που ανάφερα σημαίνει, πολλά λεφτά, μεγάλες εταιρίες σε όλο τον κόσμο και φυσικά πρωταγωνιστής σε όλο αυτό και η Κίνα! Πολλά Κινέζικα προϊόντα στην αγορά χαμηλής ποιότητας, οικονομικά μεν αλλά στο τέλος μπορεί να σου κοστίσουν μια περιουσία. Γιατί να σου κοστίσουν μια περιουσία; Θα σου πω αμέσως αγοράζεις μία κλειδαριά ασφαλείας φθηνή αλλά “υπέρ ασφαλείας”, σου ανοίγουν το σπίτι σε 1 λεπτό στα κάνουν όλα λίμπα σου κλέβουν και ότι θα μπορούσες να είχες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Κάνε τώρα υπολογισμό πόσο κόστισε αυτή η κλειδαριά που είχες και στην άνοιξαν αθόρυβα σε 1 λεπτό αθόρυβα. Επέλεξε λοιπόν σωστές κλειδαριές ασφαλείας η οποίες πληρούν Ευρωπαϊκά πρωτόκολλα ασφάλειας, επιλέξτε κλειδαριές πιστοποιημένες από εταιρίες που είναι χρόνια στο χώρο. Είναι και οι λόγοι που όσοι δεν γνωρίζετε λέτε δεν υπάρχει ασφάλεια, ασφάλεια υπάρχει διότι και κατασκευαστές κλειδαριών (πιστοποιημένα εργοστάσια) κατασκευάζουν κλειδαριές βάση νόμων από αρμόδιους οργανισμούς. Φυσικά στην περίπτωση της θωρακισμένης πόρτας θα πρέπει επίσης η πόρτα να είναι καλής ποιότητας και να πληροί προδιαγραφές ασφάλειας.

Δεν θα σας κουράσω άλλο, όποιος φυσικά έχει απορίες και θέλει να συζητήσουμε για την ασφάλεια μπορείτε να μας επισκεφθείτε από το κατάστημα μας ή να μας καλέσετε! Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε. Πιστεύω να σας βοήθησα με όλες αυτές τις πληροφορίες που σας έδωσα για το θέμα απαραβίαστες κλειδαριές.

Ακριβώς όπως τα λέω είναι και αυτό δεν το λέω από το μυαλό μου αλλά από 15 χρόνια εμπειρίας μου στο επάγγελμα του κλειδαρά εμένα προσωπικά που γράφω αυτό εδώ το άρθρο και μέσα από τα 40 χρόνιας εμπειρίας του κλειδαρά Αφοί Λάσδα όπου “σπούδασα” να το πω έτσι και εγώ το επάγγελμα του κλειδαρά.

Είμαστε εδώ να σας κάνουμε να νιώθετε ασφαλείς και να αποτρέψετε την παραβίαση του χώρου σας!

Δείτε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *